Off-page SEO оптимизация на сайт

Най-важният елемент от оптимизирането на един сайт. Води пряко до покачване на позициите в Google и останалите търсачки.

Какво е off-page SEO оптимизация?

Процеса на SEO оптимизация се състои от различни нива и методики на оптимизация, като off-page оптимизацията (или вътрешна оптимизация) е един от най-важните. Без off-page оптимизация класирането в първите страници на Google ще бъде доста трудно.

За много хора, които са по-нови в света на Интернет маркетинга понятието off-page оптимизация не означава нищо, затова по-долу ще откриете информация, която ще ви даде информация за важността на линк билдинга за една усшешна SEO стратегия.

Ако желаете да говорите със специалист в тази област, винаги може да се свържете с нас!

Определение за off-page SEO

Общо казано off-page оптимизацията е всяко действие с цел SEO оптимизиране на сайта, което се извършва извън вашият сайт. Това включва линк билдинг, маркетинг в социалните медии и други. За разлика от on-page SEO, където действията/промените с цел оптимизация се извършват във вашият сайт.

Например, ако имате Facebook страница и в съответната секция сте сложили линк към вашият сайт то тогава сте извършили off-page SEO дейност (дори и без да подозирате).

С какво off-page SEO оптимизацията е толкова ценна?

Външната SEO оптимизация е изключително важна и ценна част от цялостната SEO стратегия, защото тя казва на Google и на останалите търсещи машини, че вашият сайт е важен за другите в Интернет. Всеки линк, който получите играе ролята на глас от външен източник, който казва, че вашият сайт е качествен.

Тези външни източници играят определяща роля, дали вашият сайт ще се класира на първа позиция в Google SERP или на втора страница.

Нека вземем два примера:

  • Сайт 1:

Да кажем, че сайт 1 едно има извършена много добра on-page оптимизация (вътрешна оптимизация). Имат добри заглавия, съдържание, оптимизирани са много добре по ключовите си думи и т.н.

  • Сайт 2:

Да кажем, че сайт 2 също има извършена много добра вътрешна оптимизация. Но също така, доста сайтове са сложили линкове към сайт 2, имат социални акаунти с линкове към тях и т.н.

Когато роботите на търсачките посетят сайт 1, ще видят, че вътрешната оптимизация е на много високо ниво. Но също така, ще видят, че външната оптимизация е на много ниско ниво - няма линкове, които да препращат към сайт 1.

Когато роботите на търсачките посетят сайт 2, ще видят, също че вътрешната оптимизация е на много високо ниво. Заедно с това обаче, ще видят че външната SEO оптимизация е на добро ниво, тъй като имат доста линкове. В резултат сайт 2 ще се класира много по-напред и ще има повече посещения и клиенти за разлика от сайт 1.

Точно тук идва значимостта на външната оптимизация.

Поискайте безплатен SEO анализ. Попълнете формата долу: