SEO услуги – 5 големи ползи за малкият бизнес

  • September 23, 2019
  • Blog
No Comments

SEO оптимизирането на сайтове помага на малкият бизнес да имат бързи, чисти и лесни за употреба сайтове, които се класират на добри позиции в Google и останалите търсачки. Това помага за увеличаване броя на потенциалните клиенти и онлайн запитавнията.

Свържете се с нас ако желаете оферта с цени за SEO оптимизация.

SEO услугите също така помагат с популяризирането на бизнес бранда, тъй като потребителите в Интернет имат много по-голямо доверие в сайтовете, които се намирант на първа страница в Google, отколкото на тези, които се намират на втора и нататък.

В днешно време, ако сте собственик на малък бизнес задължително трябва да използвате SEO услуги като част от вашият маркетинг, ако желаете да останате конкурентоспособен и на задминете тези, които не разчитат на SEO оптимизация.

Представяме на вашето внимание 5 големи ползи от SEO оптимизацията за собственици на малък бизнес.

1. Сайт удобен за потребителя/клиента

SEO помага на малкият бизнес да създадат бързи, чисти и удобни за потребителите уеб сайтове. Една голяма част от колегите ни SEO специалисти все още мислят, че за оптимизирането на сайт е достатъчно само да направят оптимизация за търсещи машини. Истината е, че в днешно време трябва да се обърне сериозно внимание и на потребителското изживяване, правейки сайта по-удобен именно за хората, за които е направен самият сайт – потребителите!

Един добре структуриран и чист уебсайт автоматично кара потребителя да стои повече време във вашият сайт (вместо да отиде в сайта на конкурента). По подобен начин едно добро съдържание, качено в сайта или блог ще удовлетвори потребителите и читателите, тъй като шанса да отговорите на нуждите им.

Вътрешната SEO оптимизация, ако се направи правилно разбира се, също създава добри потребителски изживявания, като това се харесва на Интернет търсачките и в частност Google. Те обожават да показват качествено съдържание на потребителите.

2. Повече клиенти

Истинската причина да съществува и да се прави SEO оптимизация е за да може уебсайта ви да донася повече клиенти ви и съответно да да печелите повече от него. Защо иначе бихте инвестирали пари в нещо, за което мислите, че няма да ви донесе бизнес ползи? Фирми, които има SEO оптимизирани уеб сайтове имат много повече клиенти и се разрастват два пъти по-бързо от сайтове, които не оптимизират сайтовете си.

Научете се как да изберете добра SEO агенция.

Оптимизацията на търсачки е може би най-ефективната и не толкова скъпа маркетингова стратегия, която съществува към днешно време. А най-доброто е, че хората, които влизат в сайтовете са именно тези, които търсят вашите продукти или услуги.

3. По-добър процент конверсии

SEO оптимизираните сайтове се зареждат бързо и са лесно за четене и навигиране. Показват се еднакво добре на всякакъв вид екрани – независимо дали е таблет, настолен компютър или мобилен телефон. Подобни сайтове значително по-лесно грабват вниманието на потребителите и потенциалните клиенти. Поради това шанса те да станат ваши клиенти се повишава неколкократно.

4. Популяризиране на бранда

Една от най-големите ползи след придобиването на по-добро класиране в Google SERP е именно разпознаваемостта на бранда ви. Потребителите вярват много повече на брандове, които се намират на първа страница в Google, когато потърсят дадена дума, отколкото на брандове, които нямат никакво присъствие в Интернет.

Ето защо малките фирми, които желаят да постигнат по-голяма разпознаваемост на бранда си или да го популяризират трябва да инвестират в SEO и да спечелят първи позиции в Google.

5. Изпреварете конкурента

Да вземем следният пример: Имаме две фирми в една и съща ниша, продават еднакви продукти на същите цени. Едната от тях има оптимизиран сайт, а другата няма. Коя от двете мислите, че ще има повече клиенти и ще се разрастне по-бързо и по-добре?

Вече не сме 90те години на 20ти век. Търсещите машини и SEO оптимизацията на сайтове са твърде големи за да не им обръщаме внимание. Ако вашите конкуренти използват SEO услуги, а вие не, може би е време да се замислите и запитате защо те го използват и вие все още не.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

More from our blog

See all posts

Leave a Comment