SEO основи: Защо се нуждаете от блог в сайта си?

  • October 3, 2019
  • Blog
No Comments

Трябва ли да имате блог в сайта си? Ако се питате този въпрос, то краткият отговор е “една добра SEO оптимизация на сайт не може да мине без създаването на блог”. В тази статия ще ви покажем защо блога е важен лост в SEO арсенала.

Поддържането на блог и писането на статии в него е един от най-добрите начини да подобрите онлайн присъствието си и да достигнете до нови потребители и клиенти.

Но въпреки това много компании, които сега започват да пишат статии в блоговете си не разбират как и защо поддръжката му може да помогне.

SEO ползи

Процеса по оптимизиране на търсещи машини (или SEO) е тясно обвързан с това да имат качествени статии и изобщо съдържание в сайта си. Дори и най-добре направените сайтове няма как да ви донесат печалба, ако никой не ги посещава.

Поради това мисълта за SEO е много важна при всяка една стратегия свързана с дигитален маркетинг.

SEO вече не означава само да оптимизирате HTML кода, заглавията и т.н. А задължително трябва да се публикува оригинално съдържание, което да придава стойност на читателя. По този начин ще се класирате за така наречени long-tail ключови думи в Google SERP и това ще увеличи броя на клиентите ви.

Научете повече за възвръщаемостта за бизнеса от SEO.

Именно наличието на блог е начина по който да постигнете това.

Като публикувате нови и нови статии започвате да обръщате внимание на нови неща и на нови ключови думи, за които не сте говорили в главните страници на уеб сайта си. Всеки път в който публикувате нова статия на нова тематика имате шанса да се класирате в добре Google по тази тема.

С течение на времето тази практика ще ви донесе голям брой допълнителни посетители и клиенти.

Връзка с потенциални клиенти

Втората полза от това да имате блог е, че може да създавате и изграждате връзка и взаимоотношения с потенциалните клиенти.

Днешните клиенти имат високи очаквания. Ако в миналото е било достатъчно просто да се опиташ да продадеш услугите си сега вече не е точно така.

Днешният клиент има огромен избор. Потребителите влизат в Интернет, правят нужните проучавания преди да купят, образоват се и т.н.

Когато започнете да използвате блога си удачно и пишете по въпроси от които се интересуват потенциалните ви клиенти, то вие се превръщате освен в един бизнес сайт но и в източник на полезна и изчерпателна информация.

Дори и потребителите все още не са готови да направят покупка, те вече ви възприемат като доверен източник. Когато са готови да направят покупка има голям шанс да се върнат и да купят от вас.

Авторитет

Третата полза от блога ви е, че изграждате авторитет в бизнес нишата в която се намирате.

Като публикувате интересни и изчерпателни статии, които са в интерес на потребителите ви, изграждате доверие и репутация. По този начин с течение на времето се превръщате в лидер в сферата си. Потребителите имат много по-голяма нагласа да купят от някого на който вярват и който смятат за лидер в своята сфера, отколкото от друг.

Това са трите големи предимства в това да имате блог в бизнес сайта си. А ако желаете да разберете повече как ние може да ви помогнем освен със съдържанието, а и с SEO оптимизация може да се свържете с нас.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

More from our blog

See all posts

Leave a Comment