Как да изберете добра SEO агенция?

  • October 4, 2019
  • Blog
No Comments

Като собственик на бизнес едно от най-важните неща, които трябва да направите е да подбирате надеждни партньори. Затова в тази статия ще ви покажем как да изберете добра SEO агенция с която да работите успешно в дългосрочен план, постигайки добри резултати в Google.

Ползи от работата с SEO агенция

Ползите от работата с SEO агенция много бързо могат да станат много по-малко отколкото негативите, ако направите грешен избор и се доверите на грешният SEO партньор. За тези от вас, които все още се колебаят дали трябва да платят на агенция, която да се грижи за оптимизацията на бизнес сайта си, то ето няколко неща върху които да се замислите.

Желаете оферта за SEO цени? Кликнете на линка и направете запитване.

Когато започнете работа с SEO агенция за подобряване на онлайн присъствието ви в търсачките получавате:

  • Повече свободно време да придвижвате важните неща в бизнеса си
  • Подобрение на сайта и по-добро потребителско преживяване.
  • По-добро класиране в търсачките, като Google например и повече клиенти.

Имайте предвид, че една част от SEO агенциите освен чисто SEO услуги, предлагат и други услуги като: Google PPC реклама, маркетинг чрез съдържание, Facebook реклама и други.

Партнирайки си с правилният партньор, те ще вършат трудната работа вместо вас, а вие ще се занимавате с важните неща, които да развият допълнително бизнеса ви. При това без да е нужно да прекарвате време да изучавате как работи алгоритъма на Google и да следвате най-добрите SEO практики.

4 съвета за да изберете най-добрата SEO фирма

1. Определете своите SEO цели

За да намерите хората, които биха ви свършили най-добра работа първо ще трябва да сте наясно коя част от онлайн присъствието си искате да подобрите. Може би имате нужда от нов сайт или просто от SEO оптимизация.

Вижте защо имате нужда от блог за сайта си.

2. Направете проучване

Най-добрият начин по който да проучите някоя фирма е като направите проучване в Интернет. А най-лесно може да направите проучване е като прочетете техните отзиви. Открийте отзиви от предишни клиенти на агенцията.

Много често в тях ще намерите голяма доза истина и ще знаете какво да очаквате от работата с агенцията. Просто потърсете името на фирмата в Google и много вероятно ще излезат отзиви от предишни клиенти.

3. Запазете час за консултация

Независимо дали се намирате в друг град или в най-далечната част на света, винаги може да насрочите среща за консултация с SEO агенцията. Хората от агенцията биха се радвали да направят малко проучване за вас и за сферата в която се намирате и да си поговорите.

Подобна консултация ще ви помогне да прецените дали са професионалисти, що за хора са и дали ще имате желание да работите заедно.

Много е важно да имате взаимно доверие когато работите с SEO агенция. Затова използвайте тази възможност да прецените доколко може да се доверите на тези хора.

4. Определете бюджета си.

Преди да започнете работа с агенцията е добра идея да планирате бюджета си за следващите няколко месеца. Няма да е зле ако попитате за цени на SEO пакети, или поне за SEO ценови диапазон, тъй като доста често цените са трудно определими и зависещи от доста фактори.

Една част от агенциите ще имат пакетни цени, докато други ще са по гъвкави в ценово отношение. Имайки в предвид бюджета, който може да отделите може да направите решение дали може да си позволите услугата с настоящият бюджет или не.

Грешни които да избегнете при избор на агенция

Понякога е по-лесно да знаете какво да избягвате, отколкото за какво да се оглеждате, когато избирате агенция с която да работите. Ето няколко от най-големите грешки които да не правите:

  1. Най-красива презентация – най-добра услуга. Много е лесно да се поддадем на идеята, че след като дадена фирма презентира продукта си по най-добрият начин, то тя ще е много добра в това което върши. Много често това не е така. Нашият съвет е да не обвързвате добрата презентация с качеството на услугата.
  2. Най-евтината агенция. Винаги човек плаща толкова колкото и ще получи. SEO агенции имат много разходи – софтуер, заплати, данъци, наеми и т.н. Ако една агенция предлага съмнителни ниска цена, то бягайте далеко от нея. Има огромни шансове да бъдете наказани от Google и да ви няма повече в резултатите, ако се доверите на най-евтините агенции.
  3. Без на проучване. Както казахме по-горе проучването е един от най-добрите начини да изберете най-добрата SEO агенция. Ако не направите своето проучване, това значи, че ще направите своя избор без да е базиран на каквото и да е било. Все пак ще давате пари и сайта ви може да бъде наказан.

Това са едни от най-добрите начини по които да изберете SEO агенция с която да работите, заедно с най-често срещаните грешки които да избягвате докато сте в процес на избор.

Ние от bSEO имаме богат SEO опит както на българско така и на международно нови. Ако търсите доверен парньор, който знае как да постига резултати за клиентите си не се колебайте да се свържете с нас или да изпратите запитване.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

More from our blog

See all posts

Leave a Comment